Home / Activiteiten / De officiële opening van het gebouw van stichting Bahro Production en ESU Nederland

De officiële opening van het gebouw van stichting Bahro Production en ESU Nederland

Posted on

De officiële opening van het kantoor en stichtingsgebouw van stichting Bahro Production (de productiemaatschappij van tv-zender Suroyo TV) en de European Syriac Union in Nederland vond plaats op 7 juli 2019. Meer dan 120 gasten en vertegenwoordigers van Suryoye (Chaldeeërs/Arameeërs/Assyriërs) verenigingen, stichtingen en Syrisch-Orthodoxe en Chaldeeuwse kerken hebben de feestelijke opening bijgewoond. De dag werd ingeluid met een muzikale uitvoering van de Sint Georges scoutingband. Vóór de openingsceremonie is er buiten een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de Sayfo / Genocide van 1915.

Vervolgens is het lint gezamenlijk doorgeknipt door priesters Gabriël Kaya en Samuel Dogan, de voorzitter van ESU Nederland Yilmaz Ergun, de voorzitter van Stichting Bahro Production Mushe Mutlu en de voorzitster van de Beth Nahrain Vrouwenbeweging (HNB) Gunar Ergun voor de officiële opening van het gebouw. De aanwezige priesters hebben een zegeningsgebed opgezegd voor een goede toekomst van het gebouw. Vervolgens waren er na het gebed toespraken door onze voorzitters. Gedichten en muziek werden voorgedragen en gezongen door Sabri Saado en Salomon Bakir. Tijdens de ceremonie is verteld over het doel van dit gebouw.

In zijn toespraak sprak de voorzitter van ESU Nederland Yilmaz Ergun zijn grote dank uit aan alle vrijwilligers die het gebouw het afgelopen jaar hebben helpen renoveren: “zonder jullie hulp en inspanning waren we nooit zo ver gekomen”. Verder benadrukte hij het belang van eenheid en dat ESU Nederland zijn best zal doen om de verschillende partijen binnen onze Suryoyo (Chaldeeërs-Arameeërs-Assyriërs) gemeenschap bij elkaar te brengen. Voorzitter Yilmaz Ergun noemde de Genocide van 1915, Sayfo, het belangrijkste onderwerp waar verschillende partijen elkaar kunnen vinden en samenwerken – ongeacht hun ideologie. Hoewel het gebouw van ESU en Stichting Bahro Production is, staat het nieuwe kantoor open voor alle partijen binnen onze gemeenschap.

Bahro Production voorzitter Mushe Mutlu was zeer tevreden dat “eindelijk na jaren van zoeken naar een groter kantoor, we in juli 2018 dit gebouw konden verkrijgen.” In ons nieuwe gebouw zijn we onafhankelijk en hebben we meer vrijheid om onze culturele activiteiten te doen”. Mushe Mutlu uitte ook zijn blijdschap over het feit dat nu in het nieuwe kantoor alle Nederlandse componenten van de Beth Nahrin National Council verenigd zijn in één gebouw.

Er zijn ook plaquettes uitgedeeld aan alle vrijwilligers die materieel en immaterieel een bijdrage hebben geleverd aan het gebouw: Monnik/Père Samuel Ozdemir uit België, GGM Gastro (Gronau-Epe), Abdo Fidan, Nuri Gok, Yusuf Kahraman, Sabri Saado, Yusuf Abrohom, Huseyin Yilmaz, Abboud Shuri en onze Hawrone (kameraden) uit Giessen. Mushe Dursun de eigenaar van Arena Frishmarkt in Gronau is speciaal bedankt voor de sponsoring van het fruit en drinken. Namens de European Syriac Union, stichting Bahro Production en HNB: allemaal erg bedankt voor jullie inzet!

Wij danken de volgende gasten voor hun aanwezigheid, cadeaus en/of giften: Stichting Sint Georges, Assyrische Democratische Organisatie, Stichting Mor Aho, Chaldeeuwse kerkgemeenschap Mor Touma (Thomas) de Apostel uit Hengelo, Syrisch-Orthodoxe Mariakerk Hengelo, Syrisch-Orthodoxe Mor Auginkerk Hengelo en de Syrisch-Orthodoxe Johannes de Apostelkerk in Hengelo. En natuurlijk danken wij alle Suroyo TV leden die aanwezig waren uit Twente, Amsterdam, Roosendaal, Gronau, Giessen en Paderborn. Na afloop van de openingsceremonie hebben de gasten onder het genot van hapjes en drankjes gezellig de dag afgesloten.

Zie hier alle foto’s

Top