Home / Activiteiten / Uitgelicht 28-30 juni 2017: Conferentie ‘A Future for Christians in Iraq’, EP, Brussel

Uitgelicht 28-30 juni 2017: Conferentie ‘A Future for Christians in Iraq’, EP, Brussel

Posted on

Op 28-30 juni 2017 organiseerden de volgende partners, de Europese Volkspartij, Europese Conservatieven & Hervormers, Alliantie voor Liberalen & Democraten voor Europa, European Syriac Union, Sallux, het Action Institute, Friends of the Chaldean-Syriacs-Assyrians, CitizenGo, A Demand for Action, Jubilee Campaign, EdessanSkolan en FR for Peace in the Middle East de Conferentie in “A Future for Christians in Iraq, in het Europees Parlement in Brussel. Speciale dank van het organiserend comité ging naar Charlie Weimers (staflid van Europarlementariër Lars Adaktusson) voor de goede inzet en organisatie en naar Yousif Yaqoob Matti van de Beth Nahrain Patriotic Union voor het bij elkaar brengen van de Suryoyo/Suryaye (Syrisch-christelijke), Assyrische en Chaldeeuwse politieke partijen in Irak.

Vertegenwoordigers van Suryoye/Suraye, Assyrische en Chaldeeuwse politieke partijen hebben een position paper opgesteld waarin zij hun wensen uiteenzetten om zelfbestuur in de Nineveh Vlakte te bewerkstelligen.

De ondertekening van de position paper ziet u hier

  • Romeo Hakkari, Beth Nahrain Democratic Party
  • Yousif Yaqoob Matti, Beth Nahrain Patriotic Union
  • Saeed Shamaya, Chaldean Democracy Forum
  • Samer Azzo Dawood Kozel, Chaldean National Congress
  • Shamsadeen Gorgees, Chaldean Syriac Assyrian Popular Council
  • Nashat Faraj Samoi Abasah, Chaldo Ashor
  • Najeeb Naser Elias Banyameen, Syriac Assembly Movement

De getekende position paper (Engels) leest u hier

De position paper (Nederlands) leest u hier (vertalingsfouten onder voorbehoud)

Top